Despre mine

„O singură dată am rămas fără cuvinte. A fost atunci când un om m-a întrebat: Cine eşti?" Khalil Gibran

Sunt un om printre oameni, care și-a dedicat mult timp analizei modului de funcționare al psihicului uman. Am ales acest drum fără ezitare când a venit vremea să decid încotro îmi voi îndrepta pașii și spre ce meserie. Consider că a fi psiholog nu este o meserie, ci un stil de viață născut din preocuparea pentru a construi o viață cu sens, împlinită și trăită într-un mod cât mai conștient și autentic. Noi, psihologii, folosim ca materie primă conținutul intern al fiecărei persoane care vine în cabinet. Instrumentele ne sunt empatia, prezența, acceptarea necondiționată, căldura, fermitatea și ghidajul fin spre conștientizarea dinamicii interne, spre integrarea tuturor părților Sinelui și apoi spre transformare.

Sunt psiholog clinician și psihoterapeut în devenire, format în Psihoterapia Focalizată pe Emoții. Cred cu tărie că emoțiile au puterea de a ne determina întreaga exprimare și manifestare. Trăirile afective, de orice fel, au o componenta motivațională extrem de puternică. Ele ne dau forța, direcția și energia de a ne îndrepta într-o anumita direcție, de a acționa într-un fel anume.

Emoțiile răspund cel mai onest la întrebarea ,,De ce?”. Ele reprezintă cea mai fidela busolă interna care ne poate ghida în deciziile noastre

sau care ne poate pune în contact direct cu ceea ce contează cu adevărat pentru noi. Conectarea cu propriile emoții este un act extrem de curajos și intim aș putea spune. Întâlnirea cu trăirile afective poate fi pe cat de plăcută, pe atât de greu de susținut. Contactul direct cu emoțiile ne așază lângă nevoile noastre care se cer a fi îngrijite.

Nu există emoții pozitive sau negative. Ele se pot simți în corp plăcut sau neplăcut, însă nu pot fi rele sau bune pentru că au un rol adaptativ, cel de a ne semnala ceva intern. Gândurile nu sunt mereu sincere, însă emoțiile da.

      Am terminat masterul de Psihotraumatologie și Asistare Psihologică în cadrul Universității București. Aici am luat contact cu implicațiile evenimentelor traumatice asupra modului de funcționare și dezvoltare a psihicului, precum și cu impactul pe care stresul îl are în viața noastră, cauze și consecințe.

Tu nu ești suma experiențelor pe care le-ai trăit, ci un rezultat al vieții care s-a manifestat prin tine.

 Am lucrat cu copiii afectați de autism în cadrul Centrului Help Autism și încă sunt implicată în programe care facilitează integrarea lor în mediul social.

Procesul terapeutic e întotdeauna un du-te vino, un pas mai la stânga și doi mai la dreapta, o aliniere pe un continuum care se numește VIAȚĂ. Uneori seamănă cu învățarea alfabetului, alteori cu primii pași de viață. Uneori ne amintim ce am uitat, alteori învățăm pentru prima data. Țesem tipare noi de relaționare cu noi și cu cei din jur. Unii au oportunitatea de a se bucura de modele de atașament sigure de foarte de timpuriu, alții le caută o viață întreagă, iar alții își dau seama rapid cum și lângă cine să le construiască.

În prezent îmi desfășor activitatea cu multă dăruire și orientare către nevoile celui care îmi calcă pragul cabinetului. Sunt curioasă să aflu care e povestea ta.

Binele e în mâinile tale și reprezintă o sumă de decizii. Alege conștient!

Ai o intrebare?
Contactează-mă!